Mette T. Jensen

Mette T. Jensen

Uddannelse

Jeg hedder Mette Täby Jensen og er uddannet som smykkedesigner i England, nærmere betegnet BA(Hons) i Jewellery design på Central Saint Martins College of Arts & Design i London. Uddannelsen blev afsluttet i 2004, og egentligt var jeg lidt ked af at stoppe, for det var tre ubeskrivelige år fyldt med spændende mennesker, udfordrende oplevelser og mulighed for at udvikle lidt af hvert. Heldigvis har jeg stadigvæk kontakt til mange af de fine mennesker og skolen.

Uddannelsen var ikke min første, for jeg havde allerede en HD i finansiering og kreditvæsen (og i mange år et liv med aktier, analyser og investeringer), mens min fritid blandt andet var fyldt med tegninger og smykker. På et tidspunkt kom der så meget ubalance mellem arbejde og fritidsinteresser, at jeg valgte at satse på sidstnævnte. I starten vidste jeg ikke rigtig hvordan, men efter et par tilløb blev det til en formel uddannelse på det perfekte sted for mig.

Mit uventede firma

Egentligt havde jeg planlagt at bruge sommeren og ferien efter jeg blev færdig som smykkedesigner til at tænke og planlægge, men dagen efter min karakter kom, fik jeg en ordre på 120 ringe fra Tyskland. Deadline var kort, fordi jeg havde været ”låst” til min karakter kom, så hvis jeg ville (og det ville jeg), så skulle ferien udskydes, så jeg kunne starte firma og producere ringe.

Det var lærerigt, bl.a. har jeg lært, at det kræver meget mere papir og tid at starte virksomhed i England end i Danmark, og at der er forskel på at lave 5 eller 120 ringe på en gang. Hvis det er 120 ringe, og der lige skal rettes en lille ting på ringene, lille = ca. 5 min. pr. stk., ender med 10 timers arbejde (uden pause). Trods en del overraskelser og reddet af en aftale om at levere i Berlin (på vej på ferie i Danmark), lykkedes det, og jeg var den stolte ejer af en virksomhed med omsætning og en glad kunde, men uden plan.

Next step

Nu havde jeg en ferie og tid til at lægge plan, men sådan gik det ikke, for planen mere mig, end jeg lavede den. Der kom nogle invitationer til udstillinger og en til en messe, og pludselig havde jeg travlt, især med at finde et værksted i London.

Det blev til det fineste lille værksted, meget internationalt med en mexicaner, en colombianer, en iraner og så mig. Det blev også til et travlt år, hvor en række gallerier begyndte at sælge mine smykker, jeg fik et par agenter og endda en designpris i Tyskland.

Sidenhen

Ovenpå en forrygende start, er det gået op og ned. Jeg har deltaget i uventede udstillinger, solgt i gode og dårlige gallerier, været med i diverse bøger, skiftet værksted, oplevet en gevaldig nedtur med finanskrisen og haft nogle helt fantastiske kunder.

I dag har jeg et værksted på Østerbro i København, hvor jeg leger med træ og designer og fremstiller smykker, små skulpturer og lidt andet. Når det kan lade sig gøre åbner jeg dørene til værkstedet, og jeg forsøger at tage på marked 2-4 gange om året, så jeg kan møde kunder, få input og blive inspireret. Efter aftale er kunder også velkomne i værkstedet.

Mine smykker kommer mere omkring end mig, for de bliver solgt i gallerier, kunsthåndværk- og museumsbutikker og udstillet både i og udenfor Danmark. Corona og Brexit har dæmpet deres aktivitet en del, men jo mere normal verden bliver, jo mere dukker de op.

Hjemmesiden

Hjemmesiden er støttet af Statens Kunstfond.